Fietsroutes

In het Infopunt Toerisme vind je verschillende fietsroutes die je zowel de mooiste plekjes in de stad als in de natuur laten zien!

Oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal fietsroute

De Oudlandpolder ligt in het noordwesten van Brugge, tussen het Boudewijnkanaal, het kanaal Brugge-Oostende en de Noordzee. Het is een van de laatste regio's in Vlaanderen waar je zonder onderbreking de horizon kan zien. Die openheid typeert het polderlandschap en de verwevenheid tussen landschap en landbouw is er groot.

Er zijn twee fietslussen (42 en 32 km) met onderweg 15 infoborden waarbij je meer te weten komt over de aanwezige landbouw in de Oudlandpolder, met aandacht voor het verleden, het heden en de toekomst.

Prijs: gratis

Oudlandpolder mountainbikeroute

De Oudlandpolder mountainbikeroute is 59 km lang en loopt dwars door het prachtige polderlandschap en duin-zeebosgebied. Je fietst over het grondgebied van Blankenberge, Zuienkerke, Jabbeke en De Haan. Het traject is een opeenvolging van verharde en onverharde wegen. Je maakt gebruik van verschillende offroadstroken zoals paden, polderwegen, weilanden, trage wegen en verschillende single-tracks zoals die doorheen de duinbossen van De Haan.

Prijs: € 3

Blankenberge en Uitkerke bezet 1914-1918 fietsroute

Deze 15 km lange WO I-fietsroute maakt een halve lus rond Blankenberge. Via het oostelijke stadsgedeelte fiets je richting het landelijke Uitkerke, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog nog een autonome gemeente was. Na een tocht langs en door deze uitgestrekte deelgemeente kom je Blankenberge opnieuw binnen. Wil je nog meer? Op het einde van de fietsroute kun je aansluiten op de WO I-wandelroute. Acht infopunten langsheen het parcours geven je meer uitleg over deze boeiende periode.

Prijs: gratis

Kustroute

De Kustroute van 93 km laat je fietsen naast het strand met zicht op zee, langs polders en door unieke duinen en duinbossen. Liefhebbers van cultuur en kustgastronomie komen aan hun trekken in de bruisende kuststeden en levendige badplaatsen. Je maakt er kennis met de belle-epoque-architectuur, het Beaufort-beeldenpark met hedendaagse kunst en het rijke maritieme erfgoed.

Prijs: € 3

Fietsnetwerkkaart De Kust

Ruim 350 kilometer à la carte fietsplezier langs zee en strand, door duinen en natuurgebieden en de groene polders van het hinterland. Maar ook levendige badplaatsen en kuststeden zijn meer dan de moeite waard. De groen-witte bewegwijzering zorgt ervoor dat je niet van het rechte pad af geraakt. Een waar fietsparadijs ligt aan je voeten!

Prijs: € 9

Fietsnetwerkkaart Brugse Ommeland

Draai je voor een kilometertje meer of minder je hand niet om? Deze kaart staat garant voor ruim 930 kilometer à la carte fietsplezier door bossen en polders, langs kastelen en kanalen met pittoreske dorpen en stadjes onderweg. De groen-witte bewegwijzering zorgt ervoor dat je niet van het rechte pad af geraakt. Ontdek al fietsend de mooiste plekjes in deze onovertroffen toeristische regio.

Prijs: € 9