Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn bezoek aan Blankenberge?

Ook Blankenberge neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dit heeft uiteraard ook gevolgen voor toeristische uitstappen naar onze badstad.

Bekijk het coronaproof aanbod in Blankenberge

 • Reizen binnen de Europese Unie kan op basis van het Europees digitaal coronacertificaat. Het certificaat zal vanaf 1 juli 2021 in alle EU-landen worden gebruikt en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd, negatief op corona is getest of van corona is hersteld. 

  Wie over een geldig digitaal coronacertificaat beschikt, kan binnen de lidstaten van de Europese Unie vrij reizen. Dat is het basisprincipe. Bestemmingslanden kunnen evenwel steeds bijkomende voorwaarden stellen. 
  Controleer daarom voldoende vooraf de precieze reisvoorwaarden van het land van bestemming of van de landen waar je in transit bent. 

  Reizen naar landen buiten de Europese Unie blijven intussen sterk afgeraden!

  Bij terugkomst dien je nog steeds het Passenger Locator Form in te vullen.

 • Er geldt geen mondmaskerplicht meer in het centrum van Blankenberge. Als het te druk is, is het dragen van een mondmasker wel aanbevolen! Op de markt, in winkels, in horecazaken, in openbare gebouwen en op het openbaar vervoer (inclusief perrons) is het dragen van een mondmasker wel nog steeds verplicht! Je dient steeds een mondmasker bij je te hebben en te kunnen tonen op vraag van de politie.

 • Via www.visit-blankenberge.be/evenementen kan je zien welke evenementen doorgaan en welke geannuleerd werden. Dit overzicht wordt continu bijgewerkt.

 • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten zijn beperkt tot maximaal 10 personen, met het respecteren van een veilige afstand en/of het dragen van een mondmasker. Er geldt nog steeds een samenscholingsverbod en de politie zal hier ook tegen optreden.

 • Tot 27 juni 2021 geldt er een samenscholingsverbod waarbij men tussen middernacht en 5 uur 's morgens enkel in de openbare ruimte mag met maximaal 3 personen of met leden van hetzelfde gezin.

 • Vanaf maandag 26 april 2021 mogen alle winkels opnieuw klanten ontvangen zonder afspraak. Er hoeft niet langer alleen gewinkeld te worden, maar men mag vergezeld worden door één ander lid van hetzelfde gezin (vanaf zondag 27 juni is er geen beperking meer op het aantal mensen met wie je mag winkelen). Het dragen van een mondmasker blijft verplicht!

 • Binnenattracties mogen vanaf 9 juni 2021 opnieuw open.

 • Het Belle Epoque Centrum gaat vanaf zaterdag 5 december 2020 opnieuw open. Een bezoek is enkel mogelijk mits reservatie.

 • SEA LIFE gaat vanaf 9 juni 2021 opnieuw open, vooraf reserveren is verplicht!

 • Het zwembad Farys Noordzeebad gaat op maandag 7 december 2020 opnieuw open om baantjes te zwemmen. Reserveren via de webshop is verplicht!

 • Vanaf 9 juni 2021 mogen restaurants en cafés hun binnen- en buitengedeelte openen. Om 23.30 uur moeten alle horecazaken sluiten. Vanaf zondag 27 juni 2021 wordt het verplichte sluitingsuur verlaat naar 1 uur ’s nachts. Dit sluitingsuur geldt ook voor horecabezorging aan huis en nachtwinkels. Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker.

 • Hotels en B&B's blijven open. De restaurants en bars van de hotels en B&B's blijven tot 9 juni 2021 dicht.

 • Vakantieparken en campings mogen vanaf 8 februari 2021 opnieuw openen. Hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten blijven gesloten tot 9 juni 2021.

 • Toeristische logies die meer dan 15 personen kunnen herbergen kennen vanaf zondag 27 juni geen beperkingen meer, mits geldende protocollen gerespecteerd worden.

 • Niet-medische contactberoepen (zoals bijvoorbeeld kappers, schoonheids-, massage- en nagelsalons) mogen vanaf maandag 26 april 2021 heropenen.

 • Nachtclubs blijven nog gesloten omdat er geen veiligheidsafstand kan worden voorzien.

De balie van het Infopunt Toerisme blijft open, check zeker onze huidige openingsuren. Bij een bezoek aan ons kantoor, vragen wij je vriendelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Alle Blankenbergse maatregelen kan je raadplegen via www.blankenberge.be/coronavirus.