Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn bezoek aan Blankenberge?

Ook Blankenberge neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dit heeft uiteraard ook gevolgen voor toeristische uitstappen naar onze badstad.

Bekijk het coronaproof aanbod in Blankenberge

 • Reizen binnen de Europese Unie kan op basis van het Europees digitaal coronacertificaat. Het certificaat zal vanaf 1 juli 2021 in alle EU-landen worden gebruikt en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd, negatief op corona is getest of van corona is hersteld. 

  Wie over een geldig digitaal coronacertificaat beschikt, kan binnen de lidstaten van de Europese Unie vrij reizen. Dat is het basisprincipe. Bestemmingslanden kunnen evenwel steeds bijkomende voorwaarden stellen. 
  Controleer daarom voldoende vooraf de precieze reisvoorwaarden van het land van bestemming of van de landen waar je in transit bent. 

  Reizen naar landen buiten de Europese Unie blijven intussen sterk afgeraden!

  Bij terugkomst dien je nog steeds het Passenger Locator Form in te vullen.

 • Er geldt geen mondmaskerplicht meer in het centrum van Blankenberge. Als het te druk is, is het dragen van een mondmasker wel aanbevolen! In winkels, in horecazaken, in openbare gebouwen en op het openbaar vervoer (inclusief perrons) is het dragen van een mondmasker wel nog steeds verplicht! Je dient steeds een mondmasker bij je te hebben en te kunnen tonen op vraag van de politie.

 • Via www.visit-blankenberge.be/evenementen kan je zien welke evenementen doorgaan en welke geannuleerd werden. Dit overzicht wordt continu bijgewerkt.


 • Alle winkels mogen opnieuw klanten ontvangen zonder afspraak. Er is geen beperking meer op het aantal mensen met wie je mag winkelen. Het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht!

 • Binnenattracties zijn open.

 • Het Belle Epoque Centrum gaat vanaf zaterdag 5 december 2020 opnieuw open. Een bezoek is enkel mogelijk mits reservatie.

 • SEA LIFE gaat vanaf 9 juni 2021 opnieuw open, vooraf reserveren is verplicht!

 • Het zwembad Farys Noordzeebad gaat op maandag 7 december 2020 opnieuw open om baantjes te zwemmen. Reserveren via de webshop is verplicht!

 • Restaurants en cafés mogen hun binnen- en buitengedeelte openen. Om 1 uur 's nachts moeten alle horecazaken sluiten. Dit sluitingsuur geldt ook voor horecabezorging aan huis en nachtwinkels. Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker.

Vanaf 1 september 2021 zijn er geen beperkingen meer op openings- en sluitingsuren, aantal personen per tafel, afstand tussen tafelgezelschappen, terrassen, geluidsniveau en bediening aan de bar. Ook de verplichting om enkel zitplaatsen te voorzien vervalt. Bij verplaatsingen binnen een horecazaak blijft de mondmaskerplicht gelden!

 • Hotels, B&B's, vakantieparken en campings zijn open. Toeristische logies die meer dan 15 personen kunnen herbergen kennen vanaf zondag 27 juni geen beperkingen meer, mits geldende protocollen gerespecteerd worden.

 • Niet-medische contactberoepen (zoals bijvoorbeeld kappers, schoonheids-, massage- en nagelsalons) zijn open.

 • Nachtclubs en discotheken mogen normaal gezien vanaf 1 oktober 2021 opnieuw hun deuren openen.

De balie van het Infopunt Toerisme blijft open, check zeker onze huidige openingsuren. Bij een bezoek aan ons kantoor, vragen wij je vriendelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Alle Blankenbergse maatregelen kan je raadplegen via www.blankenberge.be/coronavirus.