Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn bezoek aan Blankenberge?

Ook Blankenberge neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

Niet-essentiële verplaatsingen zijn tot nader order niet toegelaten!

 • Recreatieve en toeristische woningen (vakantiehuisjes, campings, B&B's, vakantieparken, AirBnB,...) moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen hier uiteraard in blijven wonen.
 • Vanaf 11 mei 2020 zijn alle winkels opnieuw open.
  Er zal slechts één klant per 10 m² toegelaten worden en dit voor maximum 30 minuten. Een uitzondering wordt gemaakt voor kleinere winkels. De veiligheidsafstand moet gerespecteerd worden en bij voorkeur draagt elke klant bescherming waarbij de neus en mond bedekt zijn.
 • Cafés en restaurants zijn gesloten (minstens tot 8 juni 2020), idem met de stranduitbatingen (inclusief bar), frituren en pitabars.
  Thuisbezorging, traiteur, drive-in, afhaal en raamverkoop zijn wel toegestaan.

Bekijk het overzicht van restaurants en snackbars met afhaal en thuislevering

 • Alle culturele, sportieve, toeristische en recreatieve evenementen zijn verboden tot en met 30 juni 2020. Massa-evenementen worden tot en met 31 augustus 2020 geannuleerd! Er wordt bekeken om kleinere openluchtevenementen toe te laten vanaf 8 juni 2020.
 • Alle evenementen georganiseerd door het Lokaal Bestuur Blankenberge worden geannuleerd tot en met 31 augustus 2020. Bekijk hier het overzicht van afgelaste evenementen.
 • Het Belle Epoque Centrum en de binnenexpo 750 jaar Blankenberge blijven tot en met 30 juni 2020 gesloten.
 • Sea Life Blankenberge is vanaf 18 mei 2020 opnieuw open. Tickets dienen op voorhand aangekocht te worden, er werd een eenrichtingsroute uitgewerkt, iedereen moet verplicht een mondmasker dragen en er worden maar vijf bezoekers binnengelaten per kwartier.
 • Toeristische daguitstappen naar Blankenberge blijven verboden tot het moment waarop de horecazaken terug open gaan.
 • Tweedeverblijvers mogen vanaf 20 mei 2020 terug naar hun tweede verblijf komen, ook om te overnachten. Dit geldt ook voor stacaravans met een vaste standplaats, informeer wel eerst bij de camping of het terrein toegankelijk is.

De balie van het Infopunt Toerisme is gesloten tot en met 30 juni 2020. Wij blijven wel per telefoon of via e-mail bereikbaar van maandag tot en met vrijdag en dit van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Alle Blankenbergse maatregelen kan je raadplegen via www.blankenberge.be/coronavirus.