Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn bezoek aan Blankenberge?

Iedereen is welkom om Blankenberge te bezoeken. Voor één of meerdere dagen, met of zonder overnachting,... Maar ook Blankenberge neemt natuurlijk maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bekijk het coronaproof aanbod in Blankenberge

  • Er geldt een mondmaskerplicht in de winkelstraten, op de wekelijkse markt en in openbare gebouwen. Je dient steeds een mondmasker of ander alternatief in stof bij je te hebben en te kunnen tonen op vraag van de politie.

  • Via www.visit-blankenberge.be/evenementen kan je zien welke evenementen doorgaan en welke geannuleerd werden. Dit overzicht wordt continu bijgewerkt.

  • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten zijn beperkt tot maximaal 4 personen, met het respecteren van een veilige afstand en/of het dragen van een mondmasker. Er geldt nog steeds een samenscholingsverbod en de politie zal hier ook tegen optreden.

  • Vanaf maandag 19 oktober 2020 geldt er een avondklok en is het verboden om je tussen 24 uur en 5 uur 's morgens op de openbare ruimte te begeven, behalve voor essentiële en niet-uitstelbare verplaatsingen (zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.)
  • Alle niet-essentiële winkels moeten vanaf maandag 2 november 2020 sluiten en dit al minstens tot 1 december 2020. De winkels kunnen wel afhaal en thuislevering organiseren van goederen die op voorhand werden besteld. Opgelet: geen toegang tot de winkel bij afhaling.

  • Supermarkten (en markten) beperken hun aanbod tot wat in de essentiële winkels wordt aangeboden.

  • Niet-medische contactberoepen (inclusief kappers, grimeuses, wellness, massage, schoonheidssalons) sluiten vanaf 2 november 2020 en dit al minstens tot en met 13 december 2020.
  • Nachtclubs blijven nog gesloten omdat er geen veiligheidsafstand kan worden voorzien.

  • De grenzen worden niet gesloten conform Europese afspraken, maar buitenlandse reizen worden ten stelligste afgeraden. Raadpleeg de website https://diplomatie.belgium.be/nl voor de meest actuele informatie rond reizen buiten België.

De balie van het Infopunt Toerisme is tot en met 18 december 2020 enkel open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 13 uur. Op zondag is het kantoor gesloten. Bij een bezoek aan ons kantoor, vragen wij je vriendelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Alle Blankenbergse maatregelen kan je raadplegen via www.blankenberge.be/coronavirus.