Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn bezoek aan Blankenberge?

Ook Blankenberge neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dit heeft uiteraard ook gevolgen voor toeristische uitstappen naar onze badstad.

Bekijk het coronaproof aanbod in Blankenberge

 • Het reisverbod voor niet-essentiële reizen binnen de Europese Unie vervalt vanaf 19 april 2021. Voor reizen buiten de Europese Unie blijven de Europese regels van toepassing. Er blijft evenwel een negatief reisadvies gelden voor alle niet-essentiële reizen. Bekijk de reisadviezen via de website diplomatie.belgium.be. Bij terugkeer geldt een strikt regime van verplichte testing en quarantaine.

 • Er geldt een mondmaskerplicht in de winkelstraten en winkels, op de wekelijkse markt, in openbare gebouwen en op het openbaar vervoer. Je dient steeds een mondmasker of ander alternatief in stof bij je te hebben en te kunnen tonen op vraag van de politie.

 • Via www.visit-blankenberge.be/evenementen kan je zien welke evenementen doorgaan en welke geannuleerd werden. Dit overzicht wordt continu bijgewerkt.
  Deze zomer gaan er alvast geen massa-evenementen door in Blankenberge!

 • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten zijn beperkt tot maximaal 4 personen (vanaf maandag 26 april 2021 maximaal 10 personen), met het respecteren van een veilige afstand en/of het dragen van een mondmasker. Er geldt nog steeds een samenscholingsverbod en de politie zal hier ook tegen optreden.

 • Vanaf maandag 19 oktober 2020 geldt er een avondklok en is het verboden om je tussen 24 uur en 5 uur 's morgens op de openbare ruimte te begeven, behalve voor essentiële en niet-uitstelbare verplaatsingen (zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer).

De avondklok wordt vanaf 8 mei 2021 afgeschaft en vervangen door een samenscholingsverbod waarbij men tussen middernacht en 5 uur 's morgens enkel in de openbare ruimte mag met maximaal 3 personen of met leden van hetzelfde gezin.

 • Vanaf zaterdag 27 maart 2021 tot eind april geldt er 24/7 een alcoholverbod op het openbaar domein.

 • Niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag 27 maart 2021 (en dit tot en met 25 april 2021) enkel klanten ontvangen op afspraak, waarbij het maximaal aantal klanten dat tegelijk binnen mag, afhangt van de grootte van de winkel en met een absoluut maximum van 50 personen. Twee personen uit hetzelfde gezin mogen samen de winkel binnen. Leveringen aan huis en ‘click-and-collect’ blijven mogelijk op voorwaarde dat er geen fysiek contact is en de winkelruimte niet betreden wordt. 

Vanaf maandag 26 april 2021 mogen alle winkels opnieuw klanten ontvangen zonder afspraak. Er hoeft niet langer alleen gewinkeld te worden, maar men mag vergezeld worden door één ander lid van hetzelfde gezin.

 • Essentiële winkels (onder meer voedingswinkels, apothekers, maar ook winkels voor hygiëneproducten, kledingstoffen, bloemen en planten, telecomwinkels en kranten- en boekenwinkels) mogen klanten blijven ontvangen zonder afspraak

 • Attracties moeten vanaf 29 oktober 2020 sluiten (inclusief het Casino).

 • Het Belle Epoque Centrum gaat vanaf zaterdag 5 december 2020 opnieuw open. Een bezoek is enkel mogelijk mits reservatie.
   
 • SEA LIFE blijft tot nader order gesloten.

 • Het zwembad Farys Noordzeebad gaat op maandag 7 december 2020 opnieuw open om baantjes te zwemmen. Reserveren via de webshop is verplicht!

 • Cafés, bars en restaurants zijn vanaf maandag 19 oktober 2020 gesloten. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22 uur.

  Bekijk hier het overzicht van restaurants en snackbars die afhaal en thuislevering aanbieden

Vanaf zaterdag 8 mei 2021 mogen de terrassen van restaurants en cafés opnieuw open. Het binnengedeelte blijft gesloten.

 • Hotels en B&B's blijven open. De restaurants en bars van de hotels en B&B's gaan dicht. Maaltijden worden genuttigd op de kamer. 

 • Vakantieparken en campings mogen vanaf 8 februari 2021 opnieuw openen. Hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten blijven gesloten.

 • Niet-medische contactberoepen (zoals bijvoorbeeld kappers, schoonheids-, massage- en nagelsalons) mogen vanaf maandag 26 april 2021 heropenen.
 • Nachtclubs blijven nog gesloten omdat er geen veiligheidsafstand kan worden voorzien.

De balie van het Infopunt Toerisme blijft open, check zeker onze huidige openingsuren. Bij een bezoek aan ons kantoor, vragen wij je vriendelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Alle Blankenbergse maatregelen kan je raadplegen via www.blankenberge.be/coronavirus.