Jasper Steverlinck - Night Prayer Tour

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Op Night Prayer draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Niets in de handen, niets in de mouwen. Alleen duidelijke zinnen en onverbloemde emoties.
Daar is tijd overheen gegaan. Véél tijd. Jasper's vorige plaat – het met goud bekroonde Songs Of Innocence - dateert al van 2004. Tussendoor volgden nog twee succesvolle platen met Arid, maar gaandeweg werd het alsmaar duidelijker dat zijn toekomst zich buiten de band zou afspelen. Less is more. Geen nieuw inzicht, uiteraard. Alleen vergde het wél een andere manier van werken. Met meer rust. En meer ruimte om even stil te kunnen staan. En dus werden de lagen inpakpapier die rond de songs waren gewikkeld gestript tot enkel nog de inhoud overbleef. De arrangementen werden uitgekleed.
De teksten ontdaan van poëtische metaforen. “Al mijn favoriete artiesten – Nina Simone, Bruce Springsteen, Paul Simon, Bill Withers- houden je met hun songs een spiegel voor. Ze schrijven over het échte leven, en ik voelde dat ook voor mij daar het antwoord lag.'' Jasper staat dieper in de muziek dan ooit. Geen pose. Geen imago. Dit soort oprechtheid valt niet te faken. En ondanks de donkere toon van de teksten schemert er altijd hoop door. Here's to love in loveless times.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Basistarief: 25,00 €; Abonnement: 22,50 €; Jong Volk: 22,50 €

Waar

CC Casino
Zeedijk 150, 8370 Blankenberge

Organisator

Cultuurcentrum Blankenberge