Lezing: Evolutie in de media

Gewezen mediadirecteur bij de VRT, Wim Vanseveren, kent de media - en de televisie in het bijzonder - als zijn broekzak. Hij staat stil bij de nieuwe media en wat dit betekent voor de TV en de geschreven pers. In een context van Netflix, van downloaden en streamen, van jonge vloggers met eigen youtube-kanalen is het maar de vraag hoe alles verder zal evolueren.

Hij legt de toekomst van onze informatie uit aan de hand van de Wet van Moore (die stelt dat onze vooruitgang gedoemd is om alsmaar langzamer te verlopen) en de Wet van Parkinson (die stelt dat een taak altijd de beschikbare tijd opvult – hoeveel die ook is).

Hij stelt ook in vraag of het klopt dat we de laatste papieren krant lezen in 2035. En stilaan dringt het door bij tieners dat sexting toch niet zo cool is en phubbing (meer aandacht voor je smartphone dan voor je gesprekspartner) not done. Na zijn uiteenzetting is er uitgebreid kans tot vraagstelling en uitwisseling van ideeën.

Deze lezing is de perfecte match met de voorstelling TV-Tunes KNT Revisited met Wim Opbrouck en Ron Reuman op zaterdag 30 maart 2019.

Lesgever: Wim Vanseveren

Organisatie: Vormingplus Regio Brugge en Cultuurcentrum Blankenberge
In samenwerking met Bibliotheek Blankenberge.

Wanneer

Prijs

€ 10,00

Waar

Bibliotheek
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge

Organisator

Cultuurcentrum Blankenberge