Nature for kids/kids for Nature - Uitkerkse polder - Internationale luchthaven voor vogels

Ben je acht jaar en niet ouder dan 15 jaar, dan kun je onder begeleiding van een ervaren gids op verkenning gaan in de Uitkerkse Polder. Dit uniek gebied is een ware luchthaven voor vogels.

Rendez-vous: Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, Kuiperscheeweg 20, 8370 Uitkerke –Blankenberge. Begeleidende (groot)ouders zijn van harte welkom.

Ben je ooit eens naar een luchthaven geweest? Neen! Vliegtuigen groot en klein komen en gaan en creëren een wirwar van vliegbewegingen. Toch loopt alles volgens een vast schema. Je beleeft er een uniek spektakel het is een uitstap waard. Kun je het doen in gezelschap van een vliegtuigspotter dan is het de max. Hij of zij zal je alles vertellen over de vliegmachines die er circuleren.

Bij ons in de Uitkerkse polder kun je genieten van hetzelfde spektakel. Neen er landen en stijgen  geen vliegtuigen op  in de polders, gelukkig maar. Vogels zorgen voor een grandioos ballet vliegbewegingen.

De vriezeganzen zijn grotendeels vertrokken en de achterblijvers hebben hun koffers al gepakt en staan op het punt te vertrekken. De zonnekloppers verlaten het zuiden en komen terug naar de Uitkerkse polder om te broeden. De eerste grutto's zijn gesignaleerd, de andere zomergasten zijn in aantocht. De blijvers, want die zijn er ook, kijken geamuseerd naar deze gezellige drukte.

Cool, maar hoe kan ik ze van elkaar onderscheiden zal je zeker opmerken. Geen nood onze natuurgidsen zijn de vogelspotter en nemen je neem op sleeptouw in een uniek decor: de Uitkerkse Polder.

Heb je er zin in, kom naar het bezoekerscentrum van de Uitkerkse Polder we verwachten je.

Breng alvast je verrekijker mee en bij slecht weer zijn laarzen onontbeeerlijk

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge