Een Lola - Compagnie Cecilia

1981. Ronald Reagan en Margaret Thatcher zetten hand in hand zeil naar neoliberale wateren, de Duitse filmregisseur Rainer Werner Fassbinder releaset zijn spraakmakende film Lola , en de Vlaamse theaterregisseur Yahya Terryn ziet het levenslicht. Bijna veertig jaar later waagt Terryn zich aan een stevige theaterbewerking van Fassbinders origineel — tegen het licht van een dolgedraaide wereld waarin de politieke kapiteins clowneske matrozen zijn geworden van multinationals en groot kapitaal.

Een Lola wordt een voorstelling van, over en tegen verkeerde motieven, onverzadigbare hebzucht, persoonlijk geknoei en allerhande gesjoemel. Een stuk dat drijft op de macht van mannelijke macho's als olie op water, weliswaar met alleen maar vrouwen op scène. Een ravissante cocktail van kleuren, geuren en mensen die balanceren op de grens van vuile macht en schone liefde. Of van schone macht en vuile liefde. Allemaal in de hoop toch iets op te bouwen dat in de buurt komt van geluk.

LABEL TROTSVAST: "Regisseur Yahya Terryn schreef ooit een scenario voor een langspeelfilm die zich grotendeels afspeelde in Blankenberge. Uiteindelijk moest hij deze plannen laten varen. Ter compensatie trok hij naar de site rond de Blankenbergse Pier voor de opnames van een reclamespot voor Brantano. Zijn persoonlijke gulde aan 'de wijze sfeer van de stad', dixit Terryn."

Inleiding om 19.15 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 12,50
Basistarief: 12,50 €; Senioren (55+): 11,00 €; Jong Volk (-26): 8,50 €; Vrijetijdspas: 10,50 €

Waar

CC Blankenberge
Zeedijk 150, 8370 Blankenberge

Organisator

Cultuurcentrum Blankenberge