Strandlabo: strandvondsten en doe-activiteiten Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Met een mobiel strandlabo bij de hand onderzoeken we alles wat we op het strand aantreffen: van zandkorrels tot schelpkokerwormen, van zeeappels tot zeepokken, van strandvlooien tot strandkrabben, maar ook afval en de mogelijke problemen.

Tussen 13 en 16 uur kan je ons terugvinden aan het einde van de Zeedijk van Blankenberge tussen de De Saedeleer- en Gadeynehelling. Doorlopend ben je welkom aan onze stand, krijg je uitleg en gaan er korte doe-activiteiten door onder leiding van de aanwezige gidsen.
Schelpen zoeken en bij naam brengen, welk afval laten de mensen achter, spelletjes rond strandvondsten, zeewater scheppen en onderzoeken, misschien komt er een kruier op bezoek, enzovoort. Kortom, voor elk wat wils.
We staan niet alleen stil bij wat we zien, ook microplastics, de verzuring van de zee en de klimaatopwarming kom(t)en aan bod. Bekijk met Natuurpunt en het strandlabo het strand eens door een andere bril! 

Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom tussen 13 en 16 uur. Trek je laarzen aan!

Praktische info

 • Je bent welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging vanaf 38° C) of samenleeft met personen met COVID-19 of kenmerkende symptomen zoals koorts (vanaf 38° C) of benauwdheidsklachten.
 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids.
 • Vanaf 12 jaar ben je verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen.
 • Raak geen objecten aan.
 • Meebrengen:
  • laarzen
  • ontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)
  • mondmasker (1 per persoon vanaf 12 jaar)

Aanbeveling voor risicogroepen

Als je tot een risicogroep behoort (senioren 65+ of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening) dien je af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico's tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat jij alleen (eventueel in overleg met jouw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Wanneer

Waar

Hoek Gadeynehelling met Zeedijk
Gadeynehelling 1, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge