Theater: Niet alle dieven komen ongelegen

Een (beroeps)dief dringt een huis binnen waar hij hoopt – hij heeft de situatie vooraf goed bestudeerd – zijn slag te kunnen slaan. Hij wordt door zijn lichtjes gestoorde vrouw gebeld en dat tijdens zijn 'werkuren'.

De heer des huizes arriveert onverwacht met… zijn maîtresse.
De dief kan niet vluchten en verstopt zich dan maar in de (staande) klok.
De telefoon gaat over. De heer des huizes neemt op… en weer is het de 'lastige' vrouw van de dief.
Vanaf nu volgt een reeks dolkomische situaties waarbij telkens weer smoezen en smoesjes moeten worden verzonnen om aan het onvermijdelijke, we zijn in Italië, vreemdgaan een draai te geven.

Eigenlijk hoeft deze klucht niet verder beschreven te worden.
Het is een bonte aaneenschakeling van misverstanden en vreemde, totaal onverwachte wendingen: tot en met bigamie! die eindigt in een... misverstand omdat nu eenmaal 'misverstanden niet hoeven uitgelegd te worden, anders zijn het geen misverstanden.'
De dolkomische verwikkelingen gaan vergezeld van knettergekke dialogen die op hun beurt doen lachen dat het een lieve lust is en waarbij tegen zere schenen wordt getrapt en heilige huisjes ingebeukt, maar zonder… verzuring.

Het hele stuk baadt in een overrompelende en allesoverkoepelende lach.

En toch… eenmaal uit gelachen zullen we misschien constateren dat we onszelf her en der zijn tegengekomen: herkenning door de bevrijdende lach!

Veel kijkgenot en ook: heel veel luisterplezier!

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Aan de deur - 10,00 euro

Waar

Khnopfftheater
Weststraat 86, 8370 Blankenberge

Organisator

VZW Ernst & Leute