Lezing: Historicus Koen Aerts op de praatstoel

Koen Aerts is doctor in de geschiedenis en als postdoctoraal onderzoeker bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen verbonden aan de UGent. In zijn werk draagt hij met gestaafde feiten en valide argumenten bij tot een beter begrip van collaboratie en repressie na de Tweede Wereldoorlog in België.

Samen met collega-historici Maarten Van Ginderachter en Antoon Vrints verzorgde hij de redactie van Het land dat nooit was, alsook van het boek Was opa een nazi?. Aerts stond aan de wieg van de spraakmakende Canvas-reeks Kinderen van de collaboratie in 2017 en verzorgde de wetenschappelijke begeleiding van de VRT-reeks Kinderen van het verzet in 2018. In zijn boek Kinderen van de repressie. Hoe Vlaanderen worstelt met de bestraffing van de collaboratie worden de verzamelde getuigenissen en de bredere context van de naoorlogse periode op straffe wijze onder de loep genomen.

  • Locatie: Bibliotheek (Literatuurkamer)
  • Interviewer: Jan Knudde
  • Vooraf inschrijven
  • Let op: je kan deze activiteit enkel bijwonen na het tonen van een Covid Safe Ticket. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Bibleden en -26-jarigen - 2,00 euro, Vrijetijdspas - 4,00 euro

Waar

Bibliotheek
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge

Organisator

Bibliotheek Blankenberge