Dag van de Natuur: snoeien, maaien, knotten

Maaien, wilgen knotten, bomen planten: tijdens de Dag van de Natuur steekt iedereen de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Help mee in de Uitkerkse Polder! Ook kinderen zijn welkom.

Tijdens de Dag van de Natuur leef je je helemaal uit in de prachtige omgeving van het bezoekerscentrum. Je maakt er kennis met vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren. En zo kunnen zij tijdens de Dag van de Natuur grotere klussen klaren tijdens een grote knip-, snoei- en maaibeurt rond het bezoekerscentrum.

Kom alleen, met je familie, vrienden of collega's. Ook jeugdverenigingen zijn van harte welkom!
Een dag in de natuur: goed voor je gezondheid, om je natuurkennis uit te breiden, om nieuwe contacten te leggen,... en om achteraf samen de dorst te lessen.

We sluiten af met een gratis pannenkoek en drankje voor alle deelnemers.

Alle hulp is welkom, ook oor een uurtje!

Meebrengen: laarzen of stevige schoenen, werkkledij, werkhandschoenen.

We gaan door tot we klaar zijn, maar stoppen ten laatste om 17 uur. 

Praktische info

 • Inschrijven verplicht!
  > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in.
 • Je bent welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging vanaf 38° C) of samenleeft met personen met COVID-19 of kenmerkende symptomen zoals koorts (vanaf 38° C) of benauwdheidsklachten.
 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de begeleiders. Op de werklocatie wordt voldoende spreiding voorzien.
 • Vanaf 12 jaar ben je verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen. Een mondmasker is verplicht te dragen wanneer social distancing niet mogelijk is. 
 • Elke deelnemer heeft of krijgt zijn persoonlijk werkmateriaal. Wissel tijdens de werkdag geen materialen uit onder elkaar. Er is ontsmettingsalcohol beschikbaar op de werklocatie.
 • Meebrengen:
  • eigen werkkledij: laarzen, handschoenen
  • eigen picknick + eigen dorstlesser en beker
  • mondmasker (1 per persoon, verplicht mee te brengen vanaf 12 jaar)

Aanbeveling voor risicogroepen

Als je tot een risicogroep behoort (senioren 65+ of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening) dien je af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico's tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat jij alleen (eventueel in overleg met jouw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Deze activiteit wordt mee gepromoot met de financiële steun van het LIFE programma van de EU in het kader van het LIFE BNIP project.

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge