Vlinderweekend: op zoek naar dagvlinders en insecten Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Wil je dit jaar ook eens vlinders tellen? Ga dan eerst eens met een kenner mee op een zoektocht naar dagvlinders. Hij wacht jullie op aan het bezoekerscentrum en wijst je de plekjes waar sommige vlinders hun vaste stek hebben. Sommige vlinders zijn immers honkvast. Andere dagvlinders daarentegen zijn heuse flierefluiters en dartelen er lustig op los. De gids zal je honderduit vertellen over de levensloop van de vlinder.

Hopelijk zit het weer mee en is de vangst groot. Wie weet zie je de dagpauwoog, de atalanta, het icarusblauwtje, het koolwitje en de citroenvlinder. Het is leuk als je zelf een zoekkaart of vlindergids meebrengt. De zoekkaart kun je bij Natuurpunt krijgen. Die kun je later ook gebruiken als je vlinders telt.

Praktische info

 • Inschrijven verplicht!
  > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in.
 • Je bent welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging vanaf 38° C) of samenleeft met personen met COVID-19 of kenmerkende symptomen zoals koorts (vanaf 38° C) of benauwdheidsklachten.
 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids.
  Het aantal stops wordt beperkt en er wordt per stop voldoende spreiding voorzien.
 • Vanaf 12 jaar ben je verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen.
 • Raak tijdens de excursie geen objecten aan.
 • Meebrengen:
  • stevige stapschoenen
  • verrekijker (er is geen mogelijkheid om een verrekijker te ontlenen, noch uit te wisselen tussen verschillende contactbubbels)
  • ontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)
  • mondmasker (1 per persoon, verplicht te dragen vanaf 12 jaar)

Aanbeveling voor risicogroepen

Als je tot een risicogroep behoort (senioren 65+ of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening) dien je af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico's tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat jij alleen (eventueel in overleg met jouw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge