Zouzou Ben Chikha op de praatstoel

De in Oostende geboren Zouzou Ben Chikha groeide op in het enige Noord-Afrikaanse gezin van Blankenberge, en is acteur, theatermaker en muzikant. In 2003 richtte Zouzou samen met zijn broer Chokri Ben Chikha en dramaturge Femke Vandenbosch het gezelschap Union Suspecte op, dat enkele opgemerkte theatervoorstellingen bracht: De Leeuw van Vlaanderen (2003), Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen (2005) en Broeders van Liefde (2008). Met deze familiekroniek gingen ze op een internationale tournee.

Samen met Chokri vormt Zouzou de artistieke kern van Action Zoo Humain, dat zichzelf als 'een onafhankelijk, dynamisch en geëngageerd theatergezelschap' omschrijft en inzet op artistieke ontwikkeling en voorstellingen produceert. Bij het grote publiek werd hij bekend dankzij zijn rollen in de televisiereeksen Bevergem en Generatie B. Zouzou is de geestelijke vader en een van de scenaristen van de televisieserie Grond, dat hij samen met Bevergem-collega's Wannes Cappelle en Dries Heyman bedacht. Grond vertelt het verhaal van een jonge Molenbekenaar die de zaak van zijn vader wil uitbouwen tot de 'Hector Chicken van de Marokkaanse begrafenisondernemingen'. De regie ervan was in handen van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans.

Zouzou Ben Chikha werd meermaals om zijn werk bekroond, o.m. met de Louis Paul Boonprijs, de Artist Award (Afrika Filmfestival 2014) en de Cutting Edge Award in de categorie 'Beste theater' (2018).

  • Locatie: Bibliotheek (Literatuurkamer)
  • Interviewer: Jan Knudde
  • Vooraf inschrijven

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Bibleden en -26-jarigen - 2,00 euro, Vrijetijdspas - 4,00 euro

Waar

Bibliotheek
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge

Organisator

Bibliotheek Blankenberge