Strandlabo: strandvondsten en doe-activiteiten Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Met een mobiel strandlabo bij de hand onderzoeken we alles wat we op het strand aantreffen: van zandkorrels tot schelpkokerwormen, van zeeappels tot zeepokken, van strandvlooien tot strandkrabben maar ook afval en de mogelijke problemen.

Tussen 13u30 uur en 16u30 kan je ons terugvinden aan het einde van de zeedijk tussen De Saedeleer- en GadeynehellingDoorlopend ben je welkom aan onze stand, krijg je uitleg en gaan er korte doe-activiteiten door onder leiding van de aanwezige gidsen.
Schelpen zoeken en bij naam brengen, welk afval laten de mensen zoal achter, spelletjes rond strandvondsten, zeewater scheppen en onderzoeken, misschien komt er een kruier op bezoek, enz. Kortom voor elk wat wils.

We staan niet alleen stil bij wat we zien: ook microplastics, de verzuring van de zee en de klimaatopwarming kom(t)en aan bod. Bekijk met Natuurpunt en het strandlabo het strand eens door een andere bril! 
 
Inschrijven is niet nodig: iedereen is tussen 13u30 en 16u30 welkom. Trek je laarzen aan!

PRAKTISCHE INFO

  • Inschrijven ter plaatse.

  • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

  • Meebrengen:
    • laarzen
    • loepje (is handig)
    • warme winddichte kledij

Wanneer

Waar

Zeedijk tussen De Saedeleer- en Gadeynehelling
Zeedijk 230, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge