Op zoek naar de Blauwborst Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Kom vroeg uit de veren en zak af naar het bezoekerscentrum! Een gids zal er klaar staan om de Blauwborst te zoeken. Dit lieflijke vogeltje, behoort net zoals de Roodborst, tot de familie van de lijster(achtigen). Hij valt goed op door de glanzende, kobaltblauwe keel en borst, de roest oranje borstband en de brede bleek-beige wenkbrauwstreep. En hij draagt een wit sterretje op de borst! En toch kun je hem moeilijk zien. Hij/zij nestelt op de grond, meestal verborgen in een holte of in een dichte struik. Maar de doorwinterde gidsen van Natuurpunt Blankenberge weten waar je ze kunt vinden. Wil je dit vogeltje in al zijn pracht zien? Kom dan eens af!

Breng je verrekijker en ontbijtpicknick mee. Na de wandeling (rond 9u30) kun je in de cafetaria van het bezoekerscentrum een drankje bestellen.

Activiteit in samenwerking met Natuurpunt Brugs Ommeland & Middenkust.

PRAKTISCHE INFO

  • Inschrijven doe je best op voorhand, maar dit kan ook ter plaatse.
    > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in (zie knop "INSCHRIJVEN")

  • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

  • Meebrengen:
    • verrekijker (als je er eentje hebt, maar je kan er ook een gratis ontlenen in het bezoekerscentrum)
    • ontbijtpicknick (drankjes te bestellen in de cafetaria)
 

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge