Kennismaken met 'vriezeganzen' en andere wintergasten

Weet je dat de Uitkerkse Polder een favoriete overwinteringsplaats is van duizenden ganzen? Om te ontsnappen aan de barre weeromstandigheden in het Hoge Noorden, leggen ze een reuzentrektocht af. Die avontuurlijke vlucht hebben ze nu achter de rug! De “vriezeganzen” zijn nu massaal in de polder geland. De komende maanden zullen ze dicht bij ons van de rust en de graslanden genieten. De vegetariërs komen hier in de winter hun buikje rond eten. Als de lente in het land is, vliegen ze weer richting poolcirkel om er te gaan broeden. Het is nu dus het uitgelezen moment om de talrijke "vriezenganzen" te spotten!

Onze enthousiaste gids zal je ook wijzen op nog andere wintergasten, zoals de eenden en de waadvogels. En met een beetje geluk zie je ook een velduil. Dus breng zeker je verrekijker mee en trek je laarzen aan!

Honden zijn niet toegelaten tijdens deze wandeling.

PRAKTISCHE INFO

  • Inschrijven ter plaatse.

  • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

  • Meebrengen:
    • stevige schoenen of laarzen (bij regenweer)
    • verrekijker (als je er eentje hebt, maar je kan er ook een gratis ontlenen in het bezoekerscentrum)

Deze activiteit wordt mee gepromoot met de financiële steun van het LIFE programma van de EU in het kader van het LIFE BNIP project.

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge