Strandlabo: strandvondsten en doe-activiteiten Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Met een mobiel strandlabo bij de hand onderzoeken we alles wat we op het strand aantreffen: van zandkorrels tot schelpkokerwormen, van zeeappels tot zeepokken, van strandvlooien tot strandkrabben maar ook afval en de mogelijke problemen.

Tussen 12 en 16 uur kan je ons terugvinden aan het einde van de Zeedijk tussen De Saedeleer- en Gadeynehelling. Doorlopend ben je welkom aan onze stand, krijg je uitleg en gaan er korte doe-activiteiten door onder leiding van de aanwezige gidsen.
Schelpen zoeken en bij naam brengen, welk afval laten de mensen zoal achter, spelletjes rond strandvondsten, zeewater scheppen en onderzoeken, misschien komt er een kruier op bezoek, enz. Kortom voor elk wat wils.

We staan niet alleen stil bij wat we zien: ook microplastics, de verzuring van de zee en de klimaatopwarming komen aan bod. Bekijk met Natuurpunt en het strandlabo het strand eens door een andere bril.
 
Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom tussen 12 en 16 uur. Trek je laarzen aan!

Wanneer

Waar

Zeedijk tussen De Saedeleer- en Gadeynehelling
Zeedijk 230, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge