Vlinderweekend: op zoek naar dagvlinders en insecten Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Wil je dit jaar ook eens vlinders tellen? Ga dan eerst eens met een kenner mee op een zoektocht naar dagvlinders! Hij wacht jullie op aan het bezoekerscentrum en wijst je de plekjes waar sommige vlinders hun vaste stek hebben. Sommige vlinders zijn immers honkvast. Andere dagvlinders daarentegen zijn heuse flierefluiters en dartelen er lustig op los. De gids zal je honderduit vertellen over de levensloop van de vlinder.
Hopelijk zit het weer mee en is de vangst groot. Wie weet zie je de dagpauwoog, de atalanta, het icarusblauwtje, het koolwitje en de citroenvlinder. Het is leuk als je zelf een zoekkaart of vlindergids meebrengt. De zoekkaart kun je bij Natuurpunt krijgen. Die kun je later ook gebruiken als je vlinders telt!

PRAKTISCHE INFO
  • Inschrijven doe je best op voorhand, maar dit kan ook ter plaatse.
    > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in (zie knop "INSCHRIJVEN")
  • Welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 C°) of samenleeft met personen met COVID19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38 C°) of benauwdheidsklachten.

  • Meebrengen:
    • stevige schoenen
    • verrekijker (als je er eentje hebt, maar je kan er ook een gratis ontlenen in het bezoekerscentrum)

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder
Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

Organisator

Natuurpunt Blankenberge