Expo 'Belfast' - Aäron Maes

And the battle’s just begun
There’s many lost, but tell me who has won?
The trenches dug within our hearts
And mother, children, brothers, sisters torn apart

Precies veertig jaar geleden bracht U2 de protestsong 'Sunday Bloody Sunday' uit. Over een bloederige zondag in 1972 waarbij veertien Noord-Ierse demonstranten het leven lieten. Vandaag neemt de jonge beloftevolle fotograaf Aaron Maes je in zijn eerste solotentoonstelling mee naar Belfast, op zoek naar de verhalen achter het conflict.

Aaron studeerde in 2016 als fotograaf af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Gent) en specialiseerde zich in reportage- en documentairefotografie. Na reportages voor 'Panorama' en 'Koppen' kreeg hij de kans om de aanslagen op Charlie Hebdo in beeld te brengen. Hierna besliste hij een jaar lang naar de Noord-Ierse hoofdstad te trekken.

'Belfast' belicht de complexiteit achter 'The Troubles', de gewelddadige tweestrijd die Noord-Ierland jarenlang zou verdelen en meer dan 3.500 mensen het leven heeft gekost. Officieel liep het conflict van de jaren 60 tot de ondertekening van het 'Goede Vrijdagakkoord' in 1998. Al is de strijd om Noord-Ierland, vijventwintig jaar na de ondertekening van het akkoord, nog steeds zichtbaar in het straatbeeld en aanwezig in de hoofden van haar inwoners.

Of hoe een protestsong van veertig jaar geleden, vandaag nog steeds brandend actueel is.

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Exporuimte De Meridiaan
Casinoplein 9, 8370 Blankenberge

Organisator

CC Blankenberge