Auteur Kristien Hemmerechts (lezing)

Kristien Hemmerechts debuteerde als Vlaamse bij de prestigieuze Engelse uitgeverij Faber & Faber met enkele verhalen, maar met haar debuutroman 'Een zuil van zout' (1987) stormde ze het literaire landschap pas echt goed binnen. Meteen gold ze als een van onze belangrijkste auteurs.

Tientallen romans, novellen en verhalenbundels volgden, waaronder het ontroerende 'Taal zonder mij', waarin ze de plotse dood van haar echtgenoot, dichter Herman de Coninck, verwerkt. Hemmerechts' werk werd meermaals vertaald en bekroond, en de schrijfster is een vaak en graag gevraagde gast in televisie- en radioprogramma's.

Bovendien zet Hemmerechts zich al decennia in om de levens en het werk van vergeten vrouwen opnieuw voor het voetlicht te brengen: in haar meest recente (historische) roman 'Hubertina' uit 2022 portretteert ze op indrukwekkende wijze het leven van Hubertina Aretz, die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog op een bijzondere manier voor de ondergedoken Joden heeft ingezet. Ook dit boek werd door de pers laaiend enthousiast onthaald.

Met haar vernieuwende, eerlijke en vaak confronterende romans – waaronder 'De vrouw die de honden te eten gaf' over Michèle Martin – wordt Kristien Hemmerechts tot een van onze meest opmerkelijke auteurs gerekend.

Op woensdag 11 oktober 2023 bespreekt de leesclub Kristien Hemmerechts roman 'Hubertina'.

Locatie: Bibliotheek - Literatuurkamer
Vooraf inschrijven.

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Bibleden en -26-jarigen - 2,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 1,00 euro

Waar

Bibliotheek
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge

Organisator

Bibliotheek Blankenberge