Auteur en kunstenares Fleur Pierets (lezing)

Fleur Pierets is gedreven en van vele markten thuis: ze is auteur, kunstenares en activiste. In 2017 zetten zij en haar partner Julian Boon het kunstproject '22' op touw: de twee zouden trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk mogelijk was. Ondertussen staat de teller op 28, maar nog voor ze elkaar het vijfde ja-woord gaven, werd Julian ziek en stierf. Over '22' werd uitgebreid geschreven in de internationale pers.

Over hun relatie en Julians dood schreef Pierets het boek 'Julian', waarvan meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht en dat nu verfilmd wordt door Maaike Neuville en scenarist Angelo Tijssens.

Vorig jaar verscheen 'Heerlijk monster', een literaire roadnovel waarin Pierets op zoek gaat naar wat het betekent een vrouw, een schrijvende vrouw en een lesbische schrijvende vrouw te zijn. Is zij het aan zichzelf en andere vrouwen verplicht over deze onderwerpen te schrijven, omdat niemand anders het voor hen doet?

Met het boek 'Carol' van Patricia Highsmith – de eerste roman over een vrouwenliefde met een relatief goed einde – als leidraad gaat ze op zoek naar wat het betekent om zichtbaar te zijn en ruimte in te nemen. Ze bezoekt de plaatsen die de hoofdpersonages in Highsmiths boek hebben bezocht en maakt een brug tussen heden en verleden en haar leven en dat van andere (lesbische) kunstenaars. Bovendien schrijft Pierets ook kinder- en jeugdboeken over diversiteit en inclusiviteit.

Op woensdag 29 november 2023 bespreekt de leesclub 'Heerlijk monster' van Fleur Pierets.

Locatie: Bibliotheek - Literatuurkamer
Vooraf inschrijven.

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Bibleden en -26-jarigen - 2,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 1,00 euro

Waar

Bibliotheek
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge

Organisator

Bibliotheek Blankenberge