Lezing + Nocture | 'Belfast' - Aaron Maes & Veerle De Vos

Nog tot en met 5 november kan je de expo 'Belfast' (Aaron Maes) ontdekken in De Meridiaan in Blankenberge. In het kader van deze expo vindt op donderdag 5 oktober een eenmalige nocturne plaats, gekoppeld aan een niet-te-missen lezing.

Fotograaf Aaron Maes vertelt over de totstandkoming van zijn reportage: de uitdagingen, ontmoetingen en herinneringen die hem bijbleven en de fotoreeks vormgaven. Veerle De Vos, journalist voor VRT en expert (Noord-)Ierland kadert dit alles binnen de politieke en maatschappelijke context van het land. Het geheel wordt gemodereerd door Jan Knudde, nethoofd Radio 1.

De lezing is gratis, inschrijven is verplicht. Aansluitend kan je de tentoonstelling bezoeken en zie je de verhalen meteen vertaald in een boeiende beeldenreeks.


*Over de expo*
Belfast belicht de complexiteit achter 'The Troubles', de gewelddadige tweestrijd die Noord-Ierland jarenlang zou verdelen en meer dan 3.500 mensen het leven heeft gekost. Officieel liep het conflict van de jaren 60 tot de ondertekening van het Goede Vrijdagakkoord in 1998. Al is de strijd om Noord-Ierland, vijventwintig jaar naar de ondertekening van het akkoord, nog steeds zichtbaar in het straatbeeld en aanwezig in de hoofden van haar inwoners.

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Cultuurcentrum Blankenberge (Casinogebouw)
Zeedijk 150, 8370 Blankenberge

Organisator

CC Blankenberge