Havenfeesten

Tijdens het verlengde hemelvaartweekend (donderdag 30 mei t.e.m. zondag 2 juni) keert de haven een flink stuk terug in de tijd tijdens de sfeervolle Havenfeesten. Dit unieke vierdaagse gebeuren boordevol maritieme activiteiten laat de bezoeker kennis maken met de authentieke visserssfeer van weleer.

Absolute publiekstrekker is Sail. We verwachten dit jaar weer een heleboel authentieke zeilschepen. Rondom de oude haven wordt opnieuw een ponton aangelegd zodat bezoekers de zeilschepen van dichtbij kunnen bekijken. Een aantal boten zijn ook te bezoeken.

Meer info over Sail

Zowel te land als op het water zal de bedrijvigheid groot zijn, onder meer dankzij de antiek- en brocantemarkt in en rond de haven. Gedurende de Havenfeesten nemen ook plaatselijke kroegen het initiatief om verschillende avondoptredens te organiseren.
 
Er staat niet alleen een grote vissersstoet op het programma op zondag 2 juni, maar ook enkele shantyoptredens in het kader van North Sea Folk & Shantyfestival op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni. Verschillende shantykoren uit binnen- en buitenland zullen het beste van zichzelf geven met authentieke zeemansliederen.

Meer info over North Sea Folk & Shantyfestival

Laat je onderdompelen in dit gratis authentieke evenement vol maritieme sfeer en gezelligheid.