Natuurwandelingen

In het Infopunt Toerisme vind je verschillende wandelroutes die je doorheen de mooiste natuurgebieden loodsen!

Uitkerkse Polder wandelroute

Tussen Blankenberge en Zuienkerke strekt zich een open polderlandschap uit van meer dan 1.400 ha. Het gebied is een van de laatste open ruimtes aan de Vlaamse kust. Deze bijna 8 km lange wandeling geeft je een mooi beeld van hoe de kustpolders er vroeger uitzagen. Het jaar door is de Uitkerkse Polder de ideale biotoop voor tal van vogelsoorten.

Prijs: € 3

Kustwandelnetwerk

De Kustwandelroute is met zijn 180 km en 140 knooppunten één groot wandelmenu. Kies uit natuur, cultuur, geschiedenis en maritiem verleden. Eén wandelas loopt langs zee, de andere landinwaarts, met handige verbindingspaden tussen de twee. Van Knokke tot De Panne rijgen ze het mooiste van de Vlaamse Kust aaneen. Bepaal zelf je startplaats en traject en volg de knooppuntenwegwijzers. Moe geworden? Op het traject liggen tientallen kusttramhaltes.

Prijs: € 8

Zwin wandelnetwerk

Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Zwin verkent de ruime regio rond het natuurgebied Het Zwin. Doorkruis via met knooppunten bewegwijzerde wandelpaden het charmante Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand. Zee, strand en duinen, de historische Zwinpolders en natuur- en bosgebieden wisselen elkaar af. Ruim 50 kilometer wandelpaden zijn via 36 knooppunten met elkaar verbonden. Kies zelf je startplaats en stippel in alle vrijheid je eigen wandeling uit.

Prijs: € 8