Klaar voor jouw strandbezoek?

Deze zomer zal een strandbezoek in Blankenberge er een beetje anders uitzien.

Om iedereen (inwoner, verblijfstoerist, tweedeverblijver, dagjestoerist) de kans te geven om op een veilige manier te komen zonnebaden, werd er een zonesysteem uitgewerkt.

Vrije strandzone

Het strand (vanaf het Oosterstaketsel tot aan de voet van de duinen aan de Gadeynehelling) zal vanaf 27 juni 2020 ingedeeld worden in 5 zones (A-B-C-D-E) waarbij een strandteam de bezoekers zal sensibiliseren om afstand houden. Een maximum van 10.000 bezoekers per dag zal toegelaten worden. Onderaan deze pagina kan je het strandplan met de verschillende zones bekijken.

Voor elke zone zal bepaald worden hoeveel bezoekers er toegelaten mogen worden om een oppervlakte van 6 m² per persoon te garanderen. Volgende criteria worden daarbij gebruikt:

  • er wordt enkel rekening gehouden met de oppervlakte zacht strand. Hard strand is ruimte voor fysieke activiteiten (wandelen, spel, baden,…);
  • per strandbar zal een maximum aantal aanwezigen worden opgelegd;
  • op de stukken vrij strand zullen de afstanden tussen elke ‘bubbel’ aangeduid worden aan de hand van windzeilen/windbakens, iedereen kan hier gratis gebruik van maken;
  • ook de private strandcabines dienen zich aan de (op dat ogenblik geldende) regels vanuit de Nationale Veiligheidsraad te houden.

De beschikbaarheid van ruimte in een bepaalde zone zal van in het station en op het Koning Leopold III-plein duidelijk gemaakt worden zodat bezoekers geleid worden naar een kalmer stuk strand. Je kan de actuele drukte op het strand ook bekijken via www.blankenberge.be/drukte-op-het-strand

Het stuk strand met hard zand en de zee zijn vrij toegankelijk om te wandelen, pootjebaden, zwemmen of spelletjes te spelen. We vragen wel om hier afstand te blijven houden van mensen die niet tot jouw 'bubbel' behoren. Hetzelfde geldt voor het strand tussen Blankenberge en Wenduine en tussen Blankenberge en Zeebrugge (ter hoogte van de duinen).

Reservatieplatform ligbedden

Wil je zeker zijn van een plaatsje op het strand? Dan kan je op voorhand een ligbed en eventuele extra's (parasol, handdoek, windzeil,...) reserveren bij één van de strandbars.

Reserveer jouw ligbed

Zeedijk

Op de Zeedijk zal de wandelweg ingedeeld worden in tweerichtingswandelverkeer.

Daar waar mogelijk zal de strook waar nu terrassen staan uitgebreid worden met losse terrassen van de aanpalende horeca. Uiteraard dient er steeds een stuk van de straat zelf vrij gehouden te worden voor de veiligheidsdiensten.

Op de trappen van de Zeedijk richting het strand wordt er niet gekruist. Deze zullen ofwel toegang geven tot het strand of voor vertrekkende strandgasten zijn.