Fietsroutes

In het Infopunt Toerisme vind je verschillende fietsroutes die je zowel de mooiste plekjes in de stad als in de natuur laten zien!

Gentele fietsroute

Via de Gentele fietsroute fiets je vanuit Blankenberge zo de polders in. Je start aan het Koning Leopold III-plein en je volgt de route langs de eeuwenoude Genteledijk. Onderweg verken je slapende polderdorpjes zoals Zuienkerke, Houtave en Nieuwmunster. Hou er even halt en geniet vanop een rustig terrasje van een zalig streekbiertje voor je gezwind de fiets weer op springt. Natuurliefhebbers kunnen vogels spotten in de vogelweidegebieden van de Uitkerkse Polder en de Meetkerkse Moeren.

Prijs: € 2

Oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal fietsroute

De Oudlandpolder ligt in het noordwesten van Brugge, tussen het Boudewijnkanaal, het kanaal Brugge-Oostende en de Noordzee. Het is een van de laatste regio's in Vlaanderen waar je zonder onderbreking de horizon kan zien. Die openheid typeert het polderlandschap en de verwevenheid tussen landschap en landbouw is er groot.

Er zijn twee fietslussen (42 en 32 km) met onderweg 15 infoborden waarbij je meer te weten komt over de aanwezige landbouw in de Oudlandpolder, met aandacht voor het verleden, het heden en de toekomst.

Prijs: gratis

Oudlandpolder mountainbikeroute

De Oudlandpolder mountainbikeroute is 59 km lang en loopt dwars door het prachtige polderlandschap en duin-zeebosgebied. Je fietst over het grondgebied van Blankenberge, Zuienkerke, Jabbeke en De Haan. Het traject is een opeenvolging van verharde en onverharde wegen. Je maakt gebruik van verschillende offroadstroken zoals paden, polderwegen, weilanden, trage wegen en verschillende single-tracks zoals die doorheen de duinbossen van De Haan.

Prijs: € 3

Fietsnetwerkkaart De Kust

Ruim 350 kilometer à la carte fietsplezier langs zee en strand, door duinen en natuurgebieden en de groene polders van het hinterland. Maar ook levendige badplaatsen en kuststeden zijn meer dan de moeite waard. De groen-witte bewegwijzering zorgt ervoor dat je niet van het rechte pad af geraakt. Een waar fietsparadijs ligt aan je voeten!

Prijs: € 8

Fietsnetwerkkaart Brugse Ommeland

Draai je voor een kilometertje meer of minder je hand niet om? Deze kaart staat garant voor ruim 930 kilometer à la carte fietsplezier door bossen en polders, langs kastelen en kanalen met pittoreske dorpen en stadjes onderweg. De groen-witte bewegwijzering zorgt ervoor dat je niet van het rechte pad af geraakt. Ontdek al fietsend de mooiste plekjes in deze onovertroffen toeristische regio.

Prijs: € 8

Fietsnetwerkbox

De fietsnetwerkbox (3.180 km fietsplezier!) bundelt de fietsnetwerkkaarten van de regio?s Kust, Brugse Ommeland, Westhoek en Leiestreek in een handige doos. Je haalt met deze box niet alleen vier fietskaarten in huis aan een voordeelprijs, maar als toemaatje krijg je in de box ook nog een handige pocket met tien suggestieroutes cadeau.

Prijs: € 25