FAQ

Waar vind ik in Blankenberge gratis wifi?

Bepaalde cafés en restaurants bieden aan hun klanten gratis wifi aan, deze zaken kan je herkennen aan de sticker op hun deur.

In de bibliotheek kan je tijdens de openingsuren met je eigen laptop ook gebruik maken van hun wifinetwerk of op een van de voorziene pc’s surfen. Printen is hier ook mogelijk.

Ook in het Infopunt Toerisme kan je tijdens de openingsuren gebruik maken van een gratis wifinetwerk.

Mag ik met mijn hond op het strand wandelen?

Honden mogen in Blankenberge op het strand rondlopen, maar alleen in de daarvoor voorziene zones en periodes.

Waar kan ik mijn hond los laten lopen?

Tussen de Oude Steenweg en de J. Vande Puttelaan is er een hondenloopweide die vrij toegankelijk is. Het is een afgesloten terrein, dus je hond kan zeker niet weglopen.

Wil je jouw hond liever op het strand los laten lopen? Dat kan heel het jaar door op het stuk strand vanaf het Westerstaketsel richting Wenduine en van 16 oktober tot 14 maart op het stuk strand vanaf de J. Gadeynehelling richting Zeebrugge.

Kan ik ergens in Blankenberge douchen?

Op het strand vind je tijdens het badseizoen gratis douches, deze staan aan de voet van de golfbrekers.

In het Farys Noordzeebad kan je als individu en als groep gebruik maken van de douches, dit enkel tijdens de openingsuren van het zwembad. Je dient wel een zwembeurt te betalen en badkleding dragen is verplicht.

Waar kan ik in Blankenberge parkeren?

Raadpleeg hier alle parkeerinformatie.

Waar kan ik met mijn mobilhome overnachten?

Overnachten in een mobilhome is enkel toegelaten op de daarvoor voorziene plaatsen op een van de campings (in de winter kan je met je mobilhome terecht bij verblijfpark De Wielen of in Camperpark Floreal).

Zijn de winkels in Blankenberge ook open op zondag?

Ja, in Blankenberge shop je elke dag, ook op zondag. De meeste winkels in het stadscentrum zijn immers op zondag open. Ook een aantal supermarkten opent de deuren op zondagvoormiddag.

Waar kan ik terecht om een strandcabine te huren of te kopen?

Een strandcabine huren of kopen kan bij een van de badkarhouders. De lijst met badkarhouders vind je hier.

Koop je een strandcabine, dan heb je een vergunning nodig om je cabine op het strand te plaatsen. Deze vergunning vraag je best ruim op tijd aan want er is een wachtlijst. Een standplaats aanvragen doe je schriftelijk door een e-mail te sturen naar strandtoezicht@blankenberge.be of stadhuis@blankenberge.be (t.a.v. college van burgemeester en schepenen) of een brief te richten aan College van burgemeester en schepenen, J.F. Kennedyplein 1, 8370 Blankenberge.

Wanneer mag ik mijn vuilniszakken buiten zetten?

De afvalkalender kan je hier raadplegen.
Zet je vuilniszak buiten zo dicht mogelijk bij het voorziene ophaaluur. Op een verkeerde datum, plaats of uur afval buitenplaatsen staat gelijk aan sluikstorten!

Er zijn ook ondergrondse afvalcontainers voor restafval, waarin je 24/24 en dit 7/7 restafval kan deponeren. Installeer de gratis app Wastedrop® op je smartphone, scan de QR-code aan de afvalcontainer en betaal via de app € 1. Daarna gaat het luik open en ‘drop’ je je afval. Je vindt de ondergrondse afvalcontainers in de Franchommelaan, Colombus, De Smet de Naeyerlaan (ter hoogte van de Waterkasteelstraat), Duindistellaan, A. Ruzettelaan (kruispunt Rogierlaan en Astridlaan), A. Rodenbachstraat, Oudstrijdersstraat, Kerkstraat (ter hoogte van de Sint-Amanduskerk) en Astridlaan.

Waar vind ik openbare toiletten in Blankenberge?

Vind hier alle openbare toiletten terug.

Vanaf wanneer staan er redders op het strand?

Vind hier alle data waarop de redders op het strand staan.

Wanneer is er markt in Blankenberge?

Vind hier een overzicht van alle wekelijkse markten.

Bij wie kan ik terecht om mij in te schrijven voor een rommelmarkt?

Vind hier de contactgegevens terug.

Bij wie kan ik terecht om mij in te schrijven voor een avondmarkt?

Vind hier de contactgegevens terug.

Zijn paarden toegelaten op het strand?

Het verkeer met paarden is verboden op het strand en in de duinen vanaf de paasvakantie tot en met 15 september.

Het verkeer met paarden is altijd verboden op het strand boven de hoogwaterlijn en in de duinen (tenzij op de daartoe aangelegde ruiterpaden).