Mobiliteit

Trein

Op de website van de NMBS vind je op de pagina Reizigers met beperkte mobiliteit alle informatie over assistentie. Let op: assistentie minstens 24 uur op voorhand aanvragen!

Op de pagina van station Blankenberge vind je alle beschikbare diensten en faciliteiten in dit station. Klik onder Services in station op Faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit.

Kusttram

Op de website van De Lijn vind je alle informatie over de Kusttram.

Bij de Kusttram is er in het midden een verlaagd gedeelte, dat is makkelijker opstappen, vooral met een rolstoel, rollator of een buggy. Scootmobielen zijn niet toegelaten op de Kusttram. Aan sommige haltes werd een verhoogd perron aangelegd. Dit maakt het op- en afstappen nog makkelijker.

Bus en Belbus

Op de website van De Lijn vind je alle informatie over het toegankelijk aanbod, zoals hoe een toegankelijke rit reserveren en informatie over toegankelijke bussen en haltes.

Ticket naar de zee

De routekaart van Blankenberge toont je de toegankelijke route van de kusttram naar het strand. De kaartbrochures zijn beschikbaar in de Lijnwinkels waar de routes starten en in het Infopunt Toerisme.

Je kan de kaarten ook downloaden op de website van Inter.

Een initiatief van Inter met steun van Hart voor Handicap.

Aangepast vervoer en privévervoer

Op www.meermobiel.be vind je een overzicht van het aangepast vervoer in Vlaanderen, zowel openbaar en privé.

Voorbehouden parkeerplaatsen

Enkel personen met een beperking die in het bezit zijn van een blauwe kaart mogen voorbehouden parkeerplaatsen gebruiken. De kaart is persoonlijk en mag niet gebruikt worden als je niet zelf in het voertuig zit. Je moet jouw kaart vooraan in het voertuig leggen op het dashboard met het symbool van de rolstoel zichtbaar. 
Je herkent een voorbehouden parkeerplaats aan het rolstoelsymbool en een blauwe markering op de grond, en het blauwe parkeerbord met het rolstoelsymbool.

In Blankenberge zijn voertuigen van personen met een handicap (die in het bezit zijn van een speciale parkeerkaart) vrijgesteld van het betalend parkeren op alle betalende plaatsen én zijn vrijgesteld van de tijdsbeperkingen opgelegd in blauwe zones. Op verschillende plaatsen in de stad zijn eveneens wettelijk aangeduide parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

Op www.navigeerenparkeer.be vind je het overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. Je kan zoeken op gemeente, afmetingen en positie. De voorbehouden parkeerplaatsen kunnen ook als nuttige plaats toegevoegd worden op GPS-toestellen van TomTom, Garmin en Mio.