Recreatie

Attracties

Fietsen & wandelen

Inter onderzocht de toegankelijkheid van het fietsnetwerk Kust en wandelnetwerk Kust, en bracht in elke gemeente de toegankelijke lussen in kaart.
Op www.iedereenfietst.be vind je alle beschikbare lussen en kan je zelf een traject samenstellen.

In Blankenberge kan je rolstoelen huren bij enkele fietsverhuurders en bij de apotheken.

Toegankelijk strand

In Blankenberge kan je met een rolstoel het strand op via de verharde doorgang naast de Charlierhelling (naast het Casino) en aan de Van Praethelling. Op de Zeedijk zijn signalisatieborden aangebracht die personen in een rolstoel de weg wijzen naar de plaats waar ze het strand kunnen betreden.

Aangepaste strandrolstoelen huren

Via 4 Example vzw (www.4example.be) kan je gratis één van de verschillende types strandrolstoelen ontlenen en genieten van het Blankenbergse strand. Je kan hierbij, indien nodig, gebruik maken van een tillift. Je dient zelf in te staan voor de begeleiding.

Strandrolstoelen ontlenen kan tijdens vakantieperiodes en weekends, telkens van 10 tot 18.30 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden). Tijdens vakantiedagen kan je enkel de dag zelf reserveren, op andere dagen kan je één of meerdere strandrolstoelen reserveren via T +32 (0)493 93 64 46.

Sportinfrastructuur

Cultuur

Evenementen

Tijdelijke evenementen worden steeds vaker toegankelijk gemaakt voor personen met een beperking. Op de website van Inter kan je de evenementen zoeken die voor jou toegankelijk zijn.